Çoklu Para Birimi - Ücretsiz 1.5.2.1

Konusu 'Vqmod Modülleri' forumundadır ve osman homek tarafından 15 Nisan 2012 başlatılmıştır.

?

Beğendiniz mi?

  1. Evet

    oy sayısı 16
    76,2%
  2. Hayır

    oy sayısı 1
    4,8%
  3. Çalışmadı

    oy sayısı 4
    19,0%
  1. osman homek
    Çevrimdışı

    osman homek

    Katılım:
    14 Nisan 2012
    Mesajlar:
    5
    Beğenilen Mesaj:
    3
    Ödül Puanları:
    1
    Web Sitesi:
    Merhaba,
    kendi yazılım projemiz için geliştirdiğimiz modülü sizlerle paylaşmak isterim.
    opencart ile ilgilenmeye 2 gün önce başladık. bu sebeple tecrübeli arkadaşlar yanlışlarımızı, varsa güvenlik açıklarımızı bizimle paylaşırsa seviniriz.
    Öte yandan, vqmod un rahatlığı ile birçok sistemde sorunsuz çalışacağını düşünmekteyiz.

    bu modülün 5 amacı var
    1-ürünlere alış fiyatı bilgisini girebilmek
    2-ürünlerin hangi tedarikçiden geldiği ile alakalı tedarikçi bilgisini görebilmek
    3-tedarikçiden gelen orjinal para birimini ürüne ekleyebilmek
    4-tedarikçiden gelen orjinal tutarı ürüne girebilmek
    5-tek butona basarak, tüm fiyatları TL kuruna çevirebilmek

    Esas amacı olan 4 ve 5 için şöyle bir örnek verelim.
    Arena tedarikçisinden ürünleri aldığımızı düşünelim.
    Arena'nın ürünleri arasında usd,euro ve tl mevcut.
    Derdimiz, bu bilgileri admin panelden görebilmek ve ilgili kur tutarlarını girdikten sonra bu ürünleri TL olarak satabilmek.

    kurulum gereksinimleri :
    öncelikle mutlaka Mysql/veritabanı ve dosya yedeklerinizi alınız. Sonrasında çıkabilecek sorunlardan mesul değiliz. Bu durumu hususen belirtmek isterim.
    Eğer product tablosunda değişiklik yapan başka bir modül kullanıyorsanız, bu modülün çalışmayabilir.
    opencart : 1.5.2.1
    vqmod : 2.1.6
    sql çalıştırılması gerekli olduğu için phpmyadmin ile veritabanına erişim
    türkçe dil paketinin kurulu olması gerekir

    kurulum :
    1-ana_dizine_yukle dizini altındaki dosyalarınızı, ana dizininize yükleyin
    2-multi_currency.sql dosyasını phpmyadmin aracılığı ile çalıştırın
    tablo isimleri için ek kullanılmadığı varsayılmıştır. eğer ön ek kullandı iseniz, dosyayı güncellemeniz gerekir.


    Kurulumu yaptıktan sonra güncellenen 2 ekran mevcut
    1- ürün ekleme/güncelleme ekranı
    Bu ekranda,
    -Tedarikçi : tedarikçisinin ismi (bu bölüm güncellenmemektedir, bu sebeple kullanılmamaktadır)
    -Fiyat Birimi : ürünün orjinal para birimi
    -Alış Fiyatı
    -Fiyatı (TL) : Bu değer, OpenCart ın kendi fiyat bilgisinin girildiği orjinal alanıdır. Sadece görünen ismi değiştirilmiştir.

    2-Sistem - Yerelleştirme - Para Birimleri
    Bu sayfanın sağ tarafına, Fiyatları Güncelle şeklinde bir buton eklenmiştir.
    Bu butona tıklandığında, yine bu ekrandaki dönüşüm parametreleri kullanılarak, fiyatlar otomatik olarak güncellenmektedir.

    Senaryo:
    Canon x186y3 isimli yazıcıyı girdiniz. Bunu 139 usd ye alıyorsunuz. Ve 149 usd ye satmak istiyorsunuz. Bu değerleri girip, usd kurunu da girince, olması gerektiği TL fiyattan satılmasını istiyorsunuz. Bilindiği üzere fiyatların KDV dahil,hariç olma durumu bu ekran ile alakalı değildir.

    1. ürün ekle bölümünden
    -Fiyat Birimi : USD olarak seç
    -Alış Fiyatı : 139 yaz
    -Ürünün Orjinal Birimindeki Fiyatı: 149 yaz
    -Fiyatı (TL) bölümünü doldurmana gerek yok.
    şeklinde ürünü ekle

    2-Para Birimleri bölümündeki kayıtlar şu şekilde olmalı
    USD - value : 1.8
    EUR - value : 2.35
    TRY - value : 1
    GBP - value : 2.86

    farkettiğiniz üzere, 1 usd 1.8 TL, 1 euro 2.35 tl, 1 sterlin 2.86 tl
    değerler o nedenle bu şekilde. Para Birimlerinin aktif olması gerekli değil.

    Eğer kayıtlar bu şekilde ise Fiyatları güncelle butonuna basın.
    Sonrasında, Ürünler ekranına dönüp, eklediğiniz Canon yazıcıya baktığınızda
    Fiyatı (TL) bölümündeki değerin : 149 * 1.8 = 286.2 olduğunu göreceksiniz.

    test ortamı : http://oc.geonni.com/admin/
    kullanıcı adı : admin
    parola : admin

    Modülün kaldırılması:
    1-vqmod dizini altındaki xml dizini altındaki multi_currency.xml dosyasını siliniz.
    2-multi_currency.sql dosyası ile eklediğimiz alanların silinmesine gerek yoktur. Kalabilir. Sisteme zarar vermez. Eğer silmek istiyorsanız;
    ALTER TABLE `product` DROP `cost` ,DROP `provider_name` ,DROP `product_currency` ,DROP `base_product_price` ;
    satırını çalıştırmanız yeterli.

    Dikkat edilmesi gerekenler:
    1-TL parabirimi verisinin kodunu TRY olarak vermelisiniz
    2-Fiyatları güncelle butonuna basmadığınız sürece, sisteme hiçbir etkisi yoktur. Yani sadece alış fiyatlarını ve kur değerini girmek için de kullanabilirsiniz.
    3-Fiyatları güncelle butonuna bastıktan sonra, tüm fiyatlarınız ilgili parametrelere göre güncellenir. Bu nedenle, ayarlardan emin olmadıkça, bu butona basmayın. Tüm fiyatlarınız istemediğiniz bir hal alabilir.

    Ben böyle bir modülü aradım ancak bulamadım. O nedenle iş başa düştü dedim, hazırladım.
    Umarım, birilerinin işine yarar. Öte yandan, mesafeli satış sözleşmesi ile alakalı vqmod modülü var mı? Yoksa onu da mı yazacağız..

    Herkese iyi pazarlar..
     

    Ekli Dosyalar:

    daumka, mesut ve chatos bunu beğendi.
  2. Yusuf Özçelik
    Çevrimdışı

    Yusuf Özçelik Developer

    Katılım:
    19 Şubat 2012
    Mesajlar:
    735
    Beğenilen Mesaj:
    84
    Ödül Puanları:
    1
    Web Sitesi:
    eline sağlık kardeşim. Birçok arkadaş faydalanacaktır.
     
  3. farfar31
    Çevrimdışı

    farfar31

    Katılım:
    26 Mart 2012
    Mesajlar:
    53
    Beğenilen Mesaj:
    1
    Ödül Puanları:
    1
    elinize sağlık teşekkürler
     
  4. Ali AKSOY
    Çevrimdışı

    Ali AKSOY

    Katılım:
    2 Mart 2012
    Mesajlar:
    22
    Beğenilen Mesaj:
    2
    Ödül Puanları:
    1
    Web Sitesi:
    Tebrik ederim çok harika bir çalışma olmuş. 1.5.1.3 ünü yapmakda nasip olur inşallah :)
     
  5. mesut
    Çevrimdışı

    mesut

    Katılım:
    13 Mart 2012
    Mesajlar:
    1
    Beğenilen Mesaj:
    2
    Ödül Puanları:
    1
    Sistem çok güzel tebrik ediyorum, bir küçük sorun yaşadım, fakat benim acemiliğimden de kaynaklanmış olabilir.

    (Amaç sadece TL olarak fiyatların görüntülenmesi ise hiç sorunsuz mükemmel çalışıyor.)

    Bende şöyle bir sorun çıkıyor.

    Sadece birim fiyatı giriyorum:

    Kur: 1 EURO = 2 TL olsun

    Para birimini EUR seçip

    Ürünün Orjinal Birimindeki Fiyatı : 100 dediğimde

    TL Fiyatı 200 oluyor problemsiz.

    Buraya kadar bir sorun yok.

    Fakat sitede Euro olarak görmek istediğimde, EURO simgesine tıklıyorum ve 400 Euro olarak gözüküyor.

    Euro TL bazındaki kuruyla fazladan bir çarpım işlemi yapıyor gibi.

    Bu arada gerçekten opencart'ta en çok aradığım ama bulamadığım özellik buydu, tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum.
     
    rakkoc ve mailadresilazim bunu beğendi.
  6. osman homek
    Çevrimdışı

    osman homek

    Katılım:
    14 Nisan 2012
    Mesajlar:
    5
    Beğenilen Mesaj:
    3
    Ödül Puanları:
    1
    Web Sitesi:
    Merhaba,
    öncelikle beğendiğinize sevindim. Birilerinin işine yaraması çok mutlu etti.

    Sizin de belirttiğiniz üzere, sistemi kurgularken, sadece TL üzerine çalışıldı.
    Listelenme ve satışta diğer birimlerle çalışılmayacağı düşünüldü.
    Bu nedenle TL harici işlemler için, sistem istenildiği şekilde çalışmayacaktır.
     
  7. egunel
    Çevrimdışı

    egunel

    Katılım:
    6 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    1
    Beğenilen Mesaj:
    0
    Ödül Puanları:
    1

    Merhaba
    Arkadaşlar kurulumu aynı anlatıldığı gibi yaptım fakat herhang bir değişiklik olmadı nerde hata yapmış olabilirim.
     
  8. osman homek
    Çevrimdışı

    osman homek

    Katılım:
    14 Nisan 2012
    Mesajlar:
    5
    Beğenilen Mesaj:
    3
    Ödül Puanları:
    1
    Web Sitesi:
    Değerler değişmedi ise, para birimleri konusunda yanlışlık yapmış olabilirsiniz.
    Lütfen o kısmı, yeniden inceleyin.
     
  9. gonzek
    Çevrimdışı

    gonzek

    Katılım:
    9 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    3
    Beğenilen Mesaj:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    sağol kardeşim böyle bilgiler verdiğin için yanlız bunun 1.5.1.3 içinde yaparsan bizi dahada çok memnun edeceksin başarılarının devamını dilerim..
     
  10. niTRos001
    Çevrimdışı

    niTRos001

    Katılım:
    27 Şubat 2012
    Mesajlar:
    7
    Beğenilen Mesaj:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Web Sitesi:
    Osman bey emeğinize sağlık bu tarz çalışmalarınızın devamını bekliyoruz. Ayrıca web sitenizi ve yaptığınız çalışmaları da inceledim başarılarınızın devamını diliyorum.
     
  11. leirap
    Çevrimdışı

    leirap

    Katılım:
    28 Haziran 2012
    Mesajlar:
    1
    Beğenilen Mesaj:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Web Sitesi:
    Çok teşekkürler. Modülü son versiyona göre güncelledim.
    Bir sorum olacak fiyatların otomatik güncellenmesi için ne yapabiliriz?
     
  12. mailadresilazim
    Çevrimdışı

    mailadresilazim

    Katılım:
    8 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    2
    Beğenilen Mesaj:
    0
    Ödül Puanları:
    1

    aynı sorun bende var çok güzel bir eklenti
    bende ürünü aldığım dolar fiyattan girmek istiyorum ancak tl olarak girebiliyorum
    şunu dolar girip tl faturalandırsam süper olacak osman homek kardeşim yardımlarını bekliyoruz
     
  13. alisveris
    Çevrimdışı

    alisveris

    Katılım:
    30 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    1
    Beğenilen Mesaj:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Şu an deniyorum. Umarım sorunsuz çalışır.
     
  14. asiBenlik
    Çevrimdışı

    asiBenlik

    Katılım:
    4 Ekim 2012
    Mesajlar:
    1
    Beğenilen Mesaj:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Emeğinize çook teşekkür ederim mükemmel çalışıyor.
    Sitede para birimi değişince olan sorunu "1/kur" yaparak düzelttim.
    merak edenler için;
    xml dosyasındaki şu kısmı;
    Kod:
    (p.base_product_price * c.value)
    bununla değiştirin
    Kod:
    (p.base_product_price * (1 / c.value))
    osman bey presta'ya uyarlanmışı varmıdır? bulabilirmiyim...
     
  15. bilgesel
    Çevrimdışı

    bilgesel

    Katılım:
    8 Ekim 2012
    Mesajlar:
    2
    Beğenilen Mesaj:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    merhaba . Modulu son versıyona derken
    Version 1.5.1.3.1 mu kastettiniz acaba .
    Bu modulun
    Version 1.5.1.3.1 halıne ıhtıyacım var.
     
  16. bilgesel
    Çevrimdışı

    bilgesel

    Katılım:
    8 Ekim 2012
    Mesajlar:
    2
    Beğenilen Mesaj:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    ben nedense calıstıramadım . urune kur degerını gırıp kaydedıyorum cıkıyorum , yenıden gırıp baktıgımda try olmus . Cozumu bılen varmı
     
  17. adnanezer
    Çevrimdışı

    adnanezer

    Katılım:
    30 Nisan 2013
    Mesajlar:
    2
    Beğenilen Mesaj:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Merhaba eklenti sorunsuz çalışıyor fakat bir sorunu var. Öncelikle Euro eklediğim bir ürün ön tarafta tl olarak sorunsuz görüntüleniyor buraya kadar herşey normal fakat Euro olarak eklediğim bir ürünün seçeneği eklediğimde yine euro fiyatı üzerinden fiyatını yazınca o tlye dönüşmüyor direk olarak tl fiyatı olarak gozukuyor bu sorun nasıl cozulecek?
     
  18. daumka
    Çevrimdışı

    daumka

    Katılım:
    12 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    2
    Beğenilen Mesaj:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    kurulum :
    1-ana_dizine_yukle dizini altındaki dosyalarınızı, ana dizininize yükleyin >>>>> Bunu Anladım uyguladım
    2-multi_currency.sql dosyasını phpmyadmin aracılığı ile çalıştırın >>>>>>>>> Bunu Çözemedim phpmyadmin de içeri aktar mı yapcaz, ki onu yaptım eror verdi

    Hata
    SQL sorgusu:
    ALTER TABLE `product` ADD `cost` DECIMAL( 15, 4 ) NOT NULL DEFAULT '0.0000';
    MySQL çıktısı:
    #1060 - Duplicate column name 'cost'
     
  19. adnanezer
    Çevrimdışı

    adnanezer

    Katılım:
    30 Nisan 2013
    Mesajlar:
    2
    Beğenilen Mesaj:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Aynen öyle yapacaksın dostum. Fakat sen sanırım yüklemişssin cnku aldıgın uyarı mesajı su an SQL veritabanında "cost" isminde bir tablo oldugunu soyluyor
     
  20. 0mh3r
    Çevrimdışı

    0mh3r

    Katılım:
    29 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    1
    Beğenilen Mesaj:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    ellerine sağlık
     
  21. xenophanes
    Çevrimdışı

    xenophanes

    Katılım:
    23 Mayıs 2015
    Mesajlar:
    1
    Beğenilen Mesaj:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    merhabalar ben fiyatları güncelle dedigimde beyaz ekran çıkıyor ne yaplamıyım
     
  22. byekrem
    Çevrimdışı

    byekrem

    Katılım:
    12 Ağustos 2016
    Mesajlar:
    1
    Beğenilen Mesaj:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Merhaba Bu olayı uzun zamandır arıyorum ancak sql yüklenmede hata yaşadım güncel versiyonu var mı acaba v2.2.0.0 kullanıyorum bu arada
     

Sayfayı Paylaş

Opencartfrm.com misafirleri bu sayfayı şunları arayarak geldiler :

  1. opencart neler oluyorda sql ekleme

    ,
  2. ÜCRETSİZ ÇOKLU PARA MODÜLÜ OPENCART 1.5.X

    ,
  3. open cart para modülü

    ,
  4. opencart multi currency ,
  5. opencart çoklu para